Βιωματικό αγρόκτημα Αρισταίος Experiential farm Aristaios 

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ
Στην εύφορη περιοχή του Μυλοποτάμου της Κέας ή αλλιώς Τζία έχουμε δημιουργήσει για τους επισκέπτες του νησιού ένα βιωματικό αγρόκτημα με στόχο την ανάδειξη της κουλτούρας και αγροτικής κληρονομιάς του τόπου μας.

EXPERIENTIAL FARM ARISTAIOS

Αt the fertile area of Mylopotamos in Kea or Tzia, we have created an experiential farm aimed to the promotion of culture and rural heritage of our land.

Μελισσόμαντρα - Bee hives

 Στο αγρόκτημα Αρισταίος ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει από κοντά τον φανταστικό κόσμο των μελισσών και με μια περιήγηση στη μελισσόμαντρα να δει πως βγαίνει το μέλι από την αρχαία κυψέλη έως το βάζο μας. 

 Aristaios farm is a place where the visitor can see from close the incredible world of the bees and through a tour to the bee hives , melissomantra, see how honey comes from the ancient bee hive to our jar.


Λαογραφικό μουσείο - Folklore museum

 Να επισκεφτεί το παλιό πέτρινο σπίτι του προπαππού που έχει μετατραπεί σε αγροτικό και λαογραφικό μουσείο για να μάθει την ιστορία και την κουλτούρα του «Ξωτάρη».  https://www.facebook.com/Laografiko.Mouseio.Keas/

 Visit the old stone house of our great-grandfather that is now a folklore and agricultural museum.

Πέτρινο αλώνι - Stone built

Να αναβιώσει το παραδοσιακό τρόπο αλωνίσματος με το γαϊδουράκι στο πέτρινο αλώνι και να γνωρίσει το ταξίδι του Κριθινίτη (Τζιώτικου ψωμιού)

  Revive with little donkeys the traditional way of harvesting to the stone built ,aloni . 

Τζιώτικα προϊόντα - Kea products

 Να δοκιμάσει χαρακτηριστικά της τοπικής γαστρονομίας και από το κατάστημα του Αρισταίου να πάρει μια γεύση από όλα τα προϊόντα της Τζιώτικης γής που είναι φτιαγμένα με μεράκι και πατροπαράδοτες συνταγές. 

Taste typical food, greek mezes, of local gastronomy and at our shop 'Aristaios', see all the products of our land made with traditional recipes and taste.

Αργαλειός - Loom

Ελάτε να υφάνουμε στην κρεβαταριά με παραδοσιακή διάθεση και δημιουργική φαντασία.

Let's weave at the loom with traditional mood and creative imagination.